Conectează-te cu noi

Hi, what are you looking for?

Despre AEJ

CONGRESUL AEJ si un nou board pentru AEJ

La sfârșitul lunii octombrie 2022 s-a desfășurat în Chalkida Grecia Congresul Asociației Jurnaliștilor Europeni (AEJ) cu sediul la Bruxelles. Este a 60-a aniversare a fondării bordului internațional al AEJ și a 40-a aniversare a Secției grecești.

Alegerile care au precedat dezbaterile cu teme actuale ca „Jurnalismul pe timp de pace și pe timp de război”, „Războiul din Ucraina și dezinformarea” au decis prin vot noua componență a board-ului internațional 2022-2024:

Președinte: Isaia Tsaousidou, Grecia

Vice-Președinți: Javier Arribas (Spania), Tibor Macak (Slovacia), Giuseppe Jacobini (Italia)

Secretar-General: Edward Steen (Austria)

Trezorier: Pat Humphreys (Marea Britanie)

Reprezentant pentru Bruxelles: Gian Paolo Arcado (Franța)

Reprezentant pentru Freedom of the Press and Disinformation: Kyriakos Pieridis (Cipru)

Comitetul de Etică și Arbitraj: Brîndușa Armanca (România), Eileen Dunne (Irlanda), Pedro Gonzalez Martinez (Spania), Panagiotis Sfaelos (Grecia)

Secția română este reprezentată în Comitetul de Etică și Arbitraj pentru al doilea mandat de jurnalista Brîndușa Armanca. În mandatul trecut, Oana Enăchescu, jurnalistă de radio, a fost vicepreședintă a AEJ.

Gazdele le-au oferit celor 80 de jurnaliști și oaspeți ocazia să viziteze câteva dintre locurile care au marcat istoria și cultura Europei: Muzeul și sanctuarul de la Delphi, Muzeul martiriului din Distomo, Orchomenos, Biserica Sf.Ion de Rusia, Muzeul Culturii Asia Minor.

Author

Apasă pentru a comenta

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

S-ar putea sa va placa si:

Despre AZIR

Daca îți dorești sa devii membru AZIR, iată pașii pe care trebuie să-i urmezi: În primul rând, te rugăm să completezi și să ne...

Blog

Domnule judecător, vă rog să luaţi în seamă că textul de mai jos este un pamflet, adică un text literar din specia lirică, în...

Evenimente

Luni, 5 decembrie 2022, ora 18, AZIR a organizat, online, o dezbatere cu tema „Proiectul noii Legi a Învățământului”. Invitați au fost: academician profesor...

© ASOCIAȚIA ZIARIȘTILOR INDEPENDENȚI DIN ROMÂNIA (AZIR) - SECȚIA ROMÂNĂ A ASOCIAȚIEI EUROPENE A JURNALIȘTILOR (AEJ)