AZIR

Asociatia Ziaristilor Independenti din Romania

Despre AZIR

Filiala romaneasca a Asociatiei Jurnalistilor Europeni, cu sediul la Bruxelles, AZIR organizeaza periodic dezbateri si intilniri ce ridica probleme legate de statutul jurnalistului, de libertatea presei si de rolul mass-media. De asemenea, are in derulare proiecte culturale si de cercetare, cu vizibilitate atit pe plan national, cit si international.

Asociatia, fara scop lucrativ, reuneste jurnalisti convinsi de necesitatea apararii statutului presei de a patra putere in stat, libertatea de informare si de expresie, independenta jurnalistului. Obiectivul AZIR il reprezinta aprofundarea problemelor pe care le pune integrarea Romaniei in UE si constientizarea opiniei publice in legatura cu activitatile institutiilor europene, facilitarea accesului la surse de informare europene, stabilirea de contacte cu jurnalisti din UE, schimburi de experienta,participari la colocvii si conferinte, precum si informarea constanta a publicului in legatura cu eventualele dificultati intimpinate de jurnalisti in exercitarea libera a profesiei.

In acest scop, AZIR organizeaza dezbateri, intilniri, congrese nationale si internationale, sustine initiativele din diferite tari europene in scopul formarilor jurnalistilor si discutarii de probleme de interes comun, elaboreaza si publica documente si studii cu rol informativ in vederea facilitarii comunicarii intre cetateni, mass-media si reprezentantii unor institutii oficiale.