FESTIVALUL SIMFEST – ÎNTR-O NOUĂ ETAPĂ

S-a încheiat perioada de înscrieri la ediția a XVII-a a Festivalului Internațional al Televiziunilor și Producătorilor Independenți de Film, SIMFEST.
A fost înregistrat un record de participare: 1.243 de producții din 92 de țări. În TOP-3 se situează, în ordine, Iran, India și Statele Unite, dar au sosit înscrieri și din țări mai puțin cunoscute în lumea cinematografică precum, spre exemplu, Malawi sau Capul Verde.

Participarea este nu doar numeroasă, ci și deosebit de valoroasă. Printre concurenți se numără cineaști și realizatori de televiziune laureați, de-a lungul vremii, ai premiilor OSCAR, BAFTA, EMI sau URSUL DE ARGINT (BERLIN). Au fost înscrise, de asemenea, în competiție, producții desemnate să reprezinte țările respective în selecția pentru OSCAR 2020 și 2021.

Acum începe munca laborioasă a juriului de preselecție. 12 profesioniști, din televiziune, film şi media, vor desemna, până pe 10 august, producțiile calificate în selecția finală

Ediția a XVII-a a Festivalului SIMFEST va avea loc la Tîrgu Mureș, în perioada 14 – 20 septembrie. Organizatorii se străduiesc să găsească cele mai bune soluții pentru desfășurarea lui în condiții de deplină siguranță sanitară. Cei care doresc să participe la festival, fie ca spectatori, concurenți sau voluntari sunt rugați să trimită un e-mail organizatorilor.

Președinte: Ioan Ceaușescu
Tel. (Mobile): +40 722 214787e-mail: ioan.ceausescu (at) simfest.ro

Director executiv: Corina-Maria Ceaușescu
Tel. (Mobile): +40 726 776615
e-mail: corina.ceausescu (at) simfest.ro

Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.