Connect with us

Hi, what are you looking for?

Știri

Omagiu Profesorului Nicolae Manolescu

Asociația Ziariștilor Independenți din România(AZIR) – secția română a Asociației Jurnaliștilor Europeni(AEJ), cu sediul la Bruxelles – a aflat cu profundă tristețe vestea trecerii la cele veșnice a celui care a fost Nicolae Manolescu, membru titular al Academiei Române, Profesor universitar emerit al Facultății de Litere, Universitatea din București, președinte al Uniunii Scriitorilor din România și cel pe care literatura româna l-a desemnat cel mai important critic literar din perioada postbelică, datorită operei valoroase pe care a scris-o, în special „Istoria critică a literaturii române. 5 secole de literatură”.

Profesorul Nicolae Manolescu a susținut AZIR, de fiecare dată, în demersurile ei, în special atunci când a fost vorba de dezbateri legate de Reforma învățământului, subiect de care președintele Uniunii Scriitorilor din România a fost mereu interesat, amendând, de câte ori a fost cazul, propunerile greșite venite din partea decidenților. 

Plecarea lui Nicolae Manolescu lasă în urmă un gol imens.Este, deocamdată, de neînlocuit în cultura română.

Consiliul Director al Asociației Ziariștilor Independenți din România transmite condoleanțe tuturor celor care recunosc importanța lui Nicolae Manolescu în cultura română, este alături de familia îndoliată și îi aduce Profesorului atâtor generații de studenți cel mai pios omagiu. 

Author

Scris de

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Evenimente

Author AZIR View all posts

Evenimente

Asociația Ziariștilor Independenti din România va urează Sărbători Pascale cu lumină și liniște! Hristos a înviat! Author AZIR View all posts

Știri

The Association of European Journalists (AEJ) strongly condemns the ongoing verbal assaults by government officials in Slovakia against journalists from the public broadcaster Radio...

Copyright © 2022 AZIR